Laatste Nieuws

programma

Activiteiten

Op deze pagina zijn de activiteiten beschreven die op dit moment worden aangeboden, met daaronder de dagelijkse planning in een agenda. Het streven is om het activiteitenprogramma zo breed en gevarieerd mogelijk samen te stellen. In juli en augustus zullen er minder activiteiten in de Aelder Meent zijn vanwege de zomervakantie. Maar vanaf september pakken we de draad weer op.
Er is nog volop ruimte voor nieuwe activiteiten of herhaling van eerder uitgevoerde activiteiten. (Klik hier voor een overzicht van eerder uitgevoerde activiteiten). Wilt u een activiteit organiseren in De Aelder Meent? Neem dan contact met ons op via mail of het contactformulier.

Inhoud activiteiten

Klik op onderstaande activiteiten voor een beschrijving daarvan.

Expositie Daisy Walraven

girl talkVan 25 augustus tot en met 5 oktober exposeert Daisy Walraven haar schilderijen.
Als voormalig bewoonster van Aalden is zij uitgenodigd om haar werken tentoon te stellen.
Het zijn portretten in pastel en kinderen in de natuur in hun spel.
Deze werken worden zowel in olieverf als in acryl tot uiting gebracht.
Daisy maakt portretten ook in opdracht. Haar motto is: “Do you have a Daisy on the wall”
Deze expositie is beslist de moeite waard om te gaan bekijken!

Opening door Yvonne Brill

De opening wordt op zaterdag 25 augustus om 15.00 uur verricht door de bekende
kinderboekenschrijfster Yvonne Brill. De toegang is gratis!

Expositie IJsland en IJslandse paarden

IJslandse paardenLex van Keulen is ongeneeslijk ziek. Besmet met het IJslandervirus.  Gaat nooit meer over. Hij zit nu bijna 60 jaar ”in de IJslanders”, als fokker, recreatieruiter, long-distance-ruiter en hengstenhouder.  Hij kan ze echter als gevolg van de ziekte van parkinson niet meer rijden. Maar ze tekenen en er boeken over schrijven kan hij nog wel. En dat doet hij dus ook. Van hem verscheen het boek “Dat is geen trippelen, dat is tölt en dat hoort zo”. En samen met Vanda Oosterhuis schreef hij “Alles over IJslanders” in twee delen en “The Complete Guide to the Icelandic Horse“.

Als gevolg van zijn Parkinson kan hij niet meer met de hand tekenen, maar  maakt hij zijn tekeningen op de computer met het tekenprogramma Corel Draw.

Een bijzondere expositie van tekeningen en boeken, die allemaal te maken hebben met het IJslandse paard. Te bezichtigen van zaterdag 10 november tot zaterdag 8 december.

De Rijdende Popschool

logo rijdende popschoolWil je een muziekinstrument leren bespelen in een bandje? Na de zomer vakantie kan dat weer bij De Rijdende Popschool in de Aelder Meent. Nadere informatie over dag en tijdstip volgt later. De muzieklessen zijn voor zowel kinderen als volwassenen! De liedjes kiezen de leerlingen zelf uit in overleg met bandcoach Jordy Richir. De leerlingen leren de liedjes in 11 lessen spelen. Daarna wordt afgesloten met een gezamenlijk optreden.
Het doel van het project is om het maken van muziek voor zoveel mogelijk kinderen, jongeren en volwassenen toegankelijk te maken.

Welk instrument?
Iedereen die van muziek houdt is van harte welkom. Speel je nog geen instrument of heb je geen ervaring? Dat is geen probleem! De Rijdende Popschool zorgt voor de instrumenten en de bandcoach leert het je beetje bij beetje. Het is ook mogelijk om meerdere instrumenten uit te proberen om te zien wat je nou echt leuk vindt.

Spreekuur Maatschappelijk Welzijn Coevorden

Daan Heuver, opbouwwerker van Maaatschappelijk Welzijn Coevorden, houdt iedere dinsdag een spreekuur van 14.00 tot 16.00 uur. Inwoners uit Aalden en omliggende dorpen kunnen bij hem terecht met vragen over wonen, welzijn, zorg en inkomen. De vragen kunnen gaan over de leefbaarheid in het dorp, maar ook over de thuissituatie, zoals daginvulling, eenzaamheid, scheiding, financiën of mantelzorg. Daan zal ook het dorp in gaan om contacten te leggen.

Daan Heuver
Daan Heuver

Contactgegevens
Daan is te bereiken op tel: 06-33133269 of via e-mail: dheuver@mwcoevorden.nl.

Spreekuur Icare Wijkverpleging

Christel Ludwig, wijkverpleegkundige van wijkteam Zweeloo/Aalden houdt iedere dinsdag spreekuur van 14.00 tot 16.00 uur. Inwoners uit Aalden en omliggende dorpen kunnen bij haar terecht met vragen over persoonlijke verzorging en thuisverpleging door Icare.
Ook gaat Christel op huisbezoek om thuissituaties in kaart te brengen en indien nodig zorg in te zetten. Dit gaat altijd in overleg met de cliënt en/of mantelzorgers. Samenwerking met de huisartsenpraktijk speelt hierin vaak een prominente rol. Verder werkt Christel ook samen met andere disciplines, waaronder ergotherapie, fysiotherapie e.d..

Contactgegevens
Christel is te bereiken op maandag, dinsdag en donderdag van 8.30-16.00 uur,  tel: 06-23907557 of via e-mail: c.ludwig@icare.nl
Het centrale mailadres is: wvcoevorden@icare.nl (maandag t/m vrijdag van 8.30-16.00 uur).

Spreekuur Icare Jeugdzorg

logo Icare jeugdzorgVanaf 13 maart houdt Icare Jeugdzorg elke 1e, 2e, 3e, en 4e dinsdag van de maand van 14.00 tot 15.00 uur spreekuur voor kinderen in de leeftijd van 0 tot en met 4 jaar. Tijdens schoolvakanties is Icare Jeugdzorg niet aanwezig. Zie de agenda onderaan deze pagina voor de data waarop Icare spreekuur houdt. Nadere informatie over o.a. contactgegevens volgt.

Computer-cursussen SeniorWeb

logo seniorwebSeniorWeb is een landelijke vereniging zonder winstoogmerk, die zich tot doel stelt 50-plussers vertrouwd te maken met de digitale wereld, zodat iedereen het gemak en het plezier van de computer en internet kan ervaren. Hiervoor werkt SeniorWeb samen met zo’n 400 leercentra in het hele land. De lessen worden gegeven door vrijwilligers.

Al meer dan 10 jaar geeft SeniorWeb Aalden computercursussen in De Aelder Meent. Recentelijk zijn de cursussen Windows 10, Fotoboek maken, Word en Tablet (iPad en Samsung) gegeven. Een cursus wordt in groepsverband gegeven door een docent en een assistent. Dit gebeurt in een ontspannen sfeer, waarbij er voldoende tijd is voor het stellen van vragen. Een “beamer” is een belangrijk hulpmiddel bij het lesgeven.
Kijk voor gedetailleerde informatie op de website van SeniorWeb.

Exotische dierenmiddag

Zaterdag 20 oktober van 14.00 tot 16.00 uur komt Henk Arends met een antal exotische dieren naar de Aelder Meent. Slangen, schorpioenen, tarantula’s en meer exotische dieren kan je dan van dichtbij bekijken en – als je durft – aanraken! Later meer informatie hierover.

Activiteiten-agenda

Hieronder een overzicht van alle activiteiten in 2018. Klik op een activiteit om meer gegevens te zien.