Laatste Nieuws

boekstartuurtje

Binnenkort in De Aelder Meent!

De komende week kan je in de Aelder Meent terecht voor blokfluitles, Taalcafé AZC, de Rijdende Popschool, het boekstartuurtje voor de allerkleinsten en de Zaterdagmiddagsoos. Daarnaast kan je je boeken lenen en terugbrengen, de foto-expositie “Vrij Werk van Fotocollectief f8 bekijken en de spreekuren van Icare wijkverpleging, Icare Jeugdzorg en Maatschappelijk Welzijn Coevorden bezoeken. Best al een aardig programma, waarvan meer gegevens en de agenda staan op de pagina Activiteiten.

Binnenkort ……..

Mijn wereld en ikFoto-expositie “Mijn wereld en ik”
Op 28 april wordt om 15.00 uur de foto-expositie “Mijn wereld en ik”geopend. De foto’s zijn gemaakt door de leerlingen van groep 7 en 8 van CBS De Schutse. De leerlingen hebben o.a. een workshop gehad van Sabine van der Leek (Nitimi Fotografie). Hierna zijn ze aan de slag gegaan om de wereld van fotografie te ontdekken. Dat heeft mooie resultaten opgeleverd en dat willen we dan ook zeker laten zien.
logo fotocollectief f8Fotocollectief f8 nodigt je mede namens de kinderen uit voor de opening van deze expositie op zaterdag 28 april om 15.00 uur. De expositie is te bezichtigen tot en met 1 juni 2018 gedurende de openingstijden van de Aelder Meent of op afspraak.

Kreakracht Knutselmiddag
kreakracht logo
Op 11 mei (dus niet op 4 mei zoals eerder is aangegeven) is er weer een knutselmiddag voor 6 tot 12 jarigen. Opgeven vóór 8 mei door hier te klikken.

Historische Vereniging ZweelooDorpskernavond Aalden
Op 14 mei vindt de algemene ledenvergadering van Dorpsbelangen Aalden plaats in de Aelder Meent. Aanvang 19.30 uur, zaal open 19.15 uur. Vanaf 20.15 uur wordt in samenwerking met de Historische Vereniging Zweeloo de geschiedenis van Aalden behandeld. Met verhalen en beelden wordt dit niet alleen een leerzame avond, maar ook een “feest van herkenning”. Inwoners van Aalden mogen zelf ook met verhalen, foto’s en voorwerpen komen om met iedereen te delen. Ook kunnen er kopieën en afdrukken gemaakt worden van foto’s en documenten.
De avond is bedoeld voor inwoners en oud-inwoners van Aalden. De toegang is gratis.

Boetseercursus
logo klei met kleurOp 15 en 29 mei van 9.30 tot 12.00 uur geeft Inge Oudshoorn een boetseercursus. Je maakt een beeld van een kip of vogel, of een schaal met behulp van een gipsen mal. Het proces van het boetseren, bakken en glazuren wordt uitgelegd. De tweede ochtend is je beeld gebakken en kun je het glazuren. Wees er snel bij want er is plaats voor slechts 8 personen. Opgeven via kleimetkleur@hotmail.com. Kosten 35,- p.p..

Denk en doe mee!

Wil je meedenken over het samenstellen van het activiteitenprogramma in de Aelder Meent? Of heb je misschien suggesties voor te organiseren activiteiten? Neem dan contact met ons op!

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *