Laatste Nieuws

Bericht van de bibliotheek.


Voorlezen, Zingen & Spelen

Het begint met lezen. Samen een boekje lezen – plaatjes aanwijzen en verhaaltjes vertellen – versterkt de band met je baby. En kinderen die als baby al zijn voorgelezen, zijn later beter in taal. Je kan dus niet vroeg genoeg beginnen met voorlezen. Vanuit deze gedachte is BoekStart ontstaan: een programma dat kinderen van 1,5 tot 4 jaar en hun ouders van boeken laat genieten.

Donderdag 21 november om 10:00 uur is weer ons maandelijks Boekstart-uurtje in de Bibliotheek Aalden, Paardelandsdrift 11. Thema deze keer: zindelijk worden. We lezen voor, zingen en spelen. Het BoekStart-uurtje is bedoeld voor ouder (oppas) én kind.

Wist je dat lid worden van de bibliotheek GRATIS is voor kinderen tot 19 jaar. Nieuwe BoekStart-deelnemers ontvangen naast hun lidmaatschap een gratis koffertje met leestips en andere wetenswaardigheden en tips.

Nieuwe boeken

Onlangs werd de Bibliotheek Aalden verrast met een grote stapel nieuwe boeken. Onze trouwe lezers raakten enigszins uitgekeken op onze vaste collectie. Natuurlijk kunnen bibliotheekleden lenen en reserveren uit onze schier onuitputtelijke bibliotheekcollectie. Maar het is natuurlijk veel leuker om te grasduinen door nieuwe boeken. Ruim 100 nieuwe boeken hebben we in Aalden ontvangen. Al snel vonden de boeken nieuwsgierige lezers, maar gelukkig blijven er genoeg over. Dus: weer zin in een nieuw boek? Kom dan naar de Bibliotheek!

Wanneer de bibliotheek nieuwe boeken ontvangt betekent het ook dat de collectie opgeschoond wordt. Boeken die al langer in de collectie zijn worden afgeschreven. Deze afgeschreven boeken zien er nog goed uit en bieden wij leden en niet-leden te koop aan. Nog een plekje over in de boekenkast of een ontilbare leeshonger? Sla dan nu je slag.

Cadeau van de bibliotheek

In november leest heel Nederland het geschenkboek Winterbloei van Jan Wolkers. In dit gratis boek voor Bibliotheek-leden af te halen belicht biograaf Onno Blom de schrijver Jan Wolkers, en hoe hij in staat was de aarde te bewonderen. Het boek is in november gratis beschikbaar in de bibliotheek.

Nederland Leest zet stappen in de groene richting. En een van Nederlands meest geliefde schrijvers is onze gids: natuurmens Jan Wolkers. Zijn mooiste natuurverhalen zijn speciaal voor Nederland Leest gebundeld in het geschenk Winterbloei. De natuur is voor Wolkers altijd de belangrijkste inspiratiebron geweest. In de natuur kon hij zijn angsten bezweren en scheppen door die te tekenen, schilderen en vast te leggen in wat hij schreef.

De verhalen in Winterbloei worden vergezeld door actuele columns van Aaf Brandt Corstius. Zij geeft in deze bundel luchtig stof tot nadenken bij haar eigen dagelijkse, duurzame dilemma’s. Dit jaar zal Ronald Giphart het voorwoord schrijven in het geschenkboek van Jan Wolkers.

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *