Laatste Nieuws

DUO EXPOSITIE “DROOMLICHT”

Duo-expositie “Droomlicht”.

Van 5 september tot en met 4 december 2020 is in de Aelder Meent de duo expositie te bezichtigen Van Bianche Verboom (schilderijen) en Hilda Lahuis (foto’s). De expositie is te bezichtigen op dinsdagmiddag en vrijdagmiddag van 14.00  – 17.00 uur. Op zaterdagmiddag van 14.00 tot-16.00 uur. Op zaterdag  zijn beide of één van de twee exposanten aanwezig. Aelder Meent, Paardelandsdrift 11, 7854 PR  Aalden. Voor bezoeken buiten de genoemde tijden kunt u contact opnemen met 06-29437414.

De beide exposanten zijn :

Bianche Verboom
Tekeningen in kleurpotlood en inkt.

Altijd al tekende ik graag. Tijdens de diverse, vooral creatieve, opleidingen die ik in mijn leven volgde, waarvan de laatste er één was tot stylist, leerde ik vele verschillende technieken. Tegenwoordig kies ik er veelal voor om deze aangeleerde regels niet meer zo heel strikt te nemen. Want, zij het niet letterlijk, buiten de lijntjes kleuren past me wel.

Mijn werk omarmt het vrouwelijke en is vooral intuïtief. Mijn huidige stijl vind haar wortels in mijn fascinatie voor fantasy en manga maar heeft zich inmiddels ontwikkeld tot iets geheel eigens. Inspiratie komt vooral tot me vanuit mijn grote liefde voor moeder natuur en al haar prachtige inwoners…

Hilda Lahuis,

foto’s van het licht rondom Zweeloo

In een brief die Vincent van Gogh in 1883 aan zijn broer schrijft vertelt hij over de prachtige kleuren in Zweeloo, het bijzondere licht rondom Zweeloo.

Toen ik dat las dacht ik: als hij dat gezien heeft dan zal het hier vast nog steeds zijn. Nieuwsgierig geworden ging ik op zoek naar de kleuren en het licht hier, ik probeerde anders te kijken naar het licht, me te laten verrassen. En zo kwam het dat ik het licht hier ging fotograferen. 

Al mijn foto’s zijn onbewerkt en puur, gemaakt met een kleine compact camera die in mijn jaszak past. Op de foto’s ziet u wat ik op dat moment in het echt zag. Ik hou erg van de gouden uren; de uren rond zonsopgang en zonsondergang. Het zonlicht in het water, de zon over de grassen of tijdens kou in de winter, uren kan ik daar naar kijken en van genieten, het is zo prachtig en het is iedere dag weer anders. 

Voor de expositie heb ik foto’s gekozen die ik in de buurt gemaakt heb; o.a. de Mepper Hooilanden, de Palms, Aalden en het Mantingerzand. 

Een aantal van deze foto’s zijn ook in het Drents Museum te zien geweest tijdens de expositie Barbizon van het Noorden. Ik ben heel erg blij dat mijn foto’s nu ook in de Aelder Meent en onze bieb te zien zijn en ik hoop dat u er net zo van zult genieten als ik tijdens het maken van de foto’s. 

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *