Laatste Nieuws

Jans Polling schrijver en verteller.

Jans Polling is bekend geworden in Drenthe door de radioprogramma’s die hij sinds 1985 maakt en vooral door de verhalen over de belevenissen met zijn gezin en de buitenwereld die hij tien jaar lang vertelde op Radio Drenthe.

Zijn manier van vertellen en zijn verhalen zijn zeer populair geworden in de Noordelijke provincies en in de loop der jaren zijn z’n verhalen verschenen in tien, inmiddels uitverkochte, bundels.

Daarnaast schreef hij tientallen liedteksten, die voornamelijk zijn weg vonden in de programma’s van het ‘Duo Dampo’.

Samen met André Damming trad hij met cabaretprogramma’s in de streektaal bijna 15 jaar op in diverse zalen en theaters.  

Zijn verhalen vertelt hij op verzoek voor vele, zeer divers samengestelde groepen mensen. Dit doet hij in de Drentse streektaal, op een manier die voor iedereen zeer begrijpelijk is.

In 2005 schreef hij op verzoek van stichting ‘Het Drentse Boek’ als boekenweekgeschenk de novelle ‘De Ring’. In het najaar van 2006 verscheen een verzamelwerk met daarin de beste 100 verhalen. Dat boek is nog steeds te koop in de boekhandel. Een tijdje geleden maakte hij met kok Roel Kuiper een boek: “De Kok en de verteller”, waarin bijzondere eet- en drinkverhalen en eigenzinnige recepten zijn opgenomen en in 2018 verscheen het boek ‘Jan, Jans en de Fiets’ waarin hij vertelt van zijn fietstocht naar de Pyreneeën.

Hij maakt elke week een muziekprogramma voor RTV Drenthe op zondagochtend van 10.00 tot 12.00 uur, genaamd ‘Pollings Passie’. Daarin vertelt hij ook regelmatig een van zijn verhalen.

Luisteren naar zijn verhalen betekent: genoeglijk aanschuiven om talrijke zeer herkenbare, vaak humoristische, situaties voorbij te zien komen. Het aantal publieke optredens houdt hij beperkt. Neem uw kans dus waar om een uiterst genoeglijke avond te beleven met een rasverteller

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Laatste Nieuws