Laatste Nieuws

Voorleesdagen bibliotheek

Bericht inhoud: 
De Nationale Voorleesdagen in de bibliotheken 

Voorlezen aan kinderen die zelf nog niet kunnen lezen; dat is het doel van de Nationale Voorleesdagen, een landelijke campagne die 23 januari weer van start gaat. Dankzij het voorlezen van verhalen ontwikkelen kinderen hun taalgevoeg, vergroten ze hun woordenschat en wordt hun fantasie geprikkeld. 

Prentenboek van het jaar: 

Het boek “Een huis voor Harry” van Leo Timmers is dit jaar het Prentenboek van het Jaar. Harry gaat liever niet naar buiten, binnen in veiliger. Tot Vera hem vraagt om tikkertje te spelen. Dat wil hij wel, maar hij raakt haar kwijt. Hij weet niet meer waar hij is. Hoe vindt hij de weg terug naar huis. 

Poppentheatervoorstelling voor peuters en kleuters: 

Poppentheater Jinky’s Mikmak heeft een vrolijke voorstelling gemaakt, die geïnspireerd is op het verhaal van Harry. Peuters en kleuters kunnen naar de voorstelling komen kijken. De voorstelling wordt in Bibliotheek Aalden gegeven op vrijdag 25 januari, aanvang 15.00 uur. 

Welkomscadeautje: 

Meld uw peuter aan als lid, voor kinderen is het lidmaatschap gratis. De bibliotheek biedt u een lief welkom cadeautje aan, een voorleesknuffel van Harry, de hoofdpersoon uit “Een huis voor Harry”. 

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *