Laatste Nieuws

Expositie Lex van Keulen

Expositie IJslandse paarden door Lex van Keulen

Lex van Keulen uit Aalden is ziek. Ongeneeslijk ziek. Paardengek, en dan nog wel besmet met het gevreesde ijslandervirus.  Gaat nooit meer over.

Het begon allemaal in 1957, toen hij op weg naar school een groepje mottige paardjes zag in  een weitje in Bentveld. Meestal stonden ze ingetogen het ijskoude weer te trotseren, maar dan opeens stoven ze vol energie door de wei. Lex bleef die hele ijzig koude winter op de fiets naar school gaan om die paardjes maar te kunnen zien. Jaren later in 1972 kwam hij te wonen naast de importeur van die paardjes en kwam hij er achter dat het IJslandse paarden waren.. Hij is voor eeuwig verslingerd aan hun vriendelijk karakter gecombineerd met een tomeloos temperament zodra je er op stapt. Sindsdien heeft hij ze gereden, er mee gefokt  en er lange tochten mee gemaakt.

Hij zit nu zo’n 60 jaar ”in de ijslanders”,  kan ze echter als gevolg van de ziekte van Parkinson niet meer rijden. Maar ze tekenen en er boeken over schrijven kan hij nog wel. En dat doet hij dus ook.

Door de ziekte van Parkinson is tekenen uit de hand er niet meer bij. Voor zijn tekeningen maakt hij gebruik van het computerprogram Corel Draw. De tekeningen worden geprint door drukkerij Nuno uit Zweeloo

Veertig van zijn tekeningen werden in deze expositie opgenomen. Maar ook de zeilvaart heeft zijn warme belangstelling getuige de tekeningen van klassieke zeilschepen en zeegezichten, waarvan er ook enkele in deze expositie zijn te zien.

Van 10 November tot eind december

Opening door Thorgeir Gudlaugsson:  zaterdag 10 november 14.00 uur

De Aelder Meent is geopend op zaterdag, vrijdag en dinsdag van 14 tot 17 uur

Nadere informatie: 06-19542939

 

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *